KotiKPO - KAINUUN PUHELINOSUUSKUNTA

 

TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2017-2018

 

TEEMAT:

 

Kansainvälinen järjestö                            Me palvelemme

Suomen Lions-liitto                                   Tue nuorta itsenäisyyteen

I-piiri                                                          Osallistu- Turvaa tulevaisuus

Oma klubi                                                 Hyvinvointia vauvasta vaariin

 

TOIMINTA-AJATUS

Lions-järjestön teemoissa sen eri tasoilla painottuu tällä kaudella palvelu ja toimiminen. Klubeja haastetaan toimimaan aktiivisesti niin varojen keräämiseksi hyväntekeväisyyteen kuin palveluaktiviteeteissa.

Oman klubimme teema antaa kuvaa siitä, että toimimme laajasti eri-ikäisten kuntalaisten auttamiseksi. Klubitoiminta antaa jäsenilleen sosiaalista pääomaa ja mahdollisuuden kehittyä ihmisenä.

 

TAVOITE

Klubimme keskeisenä tavoitteena on tehdä yhdessä sovittuja aktiviteettejä ja suunnitella toimintaamme pitkäjänteisesti yhdessä toisiamme tukien.

Tulevalla toimintakaudella noudatamme hyväksi havaittua toimintamallia, jossa hallitus toimii aktiivisesti; valmistelee asioita ja tekee pienen mittakaavan päätöksiä. Suuria rahasummia tai palvelutyötä koskevat päätökset tehdään edelleen klubi-illassa. Toimikunnat toimivat aktiivisesti ja oma-aloitteisesti ja raportoivat toiminnastaan hallitukselle. Hallitus antaa klubi-illassa infon ajankohtaisista asioista. Tavoitteena on, että klubi-illoissa olisi aikaa myös vapaalle seurustelulle ja mielenkiintoisille luennoille.

 

YLEISTÄ

Klubin toimintakausi alkaa elokuussa ja kestää toukokuuhun. Elokuussa suunnittelemme perinteiseen tapaan toimintaa jonkin mukavan yhteisen aktiviteetin parissa. Pyrimme tekemään mahdollisuuksien mukaan yhteistyötä alueen muiden klubien kanssa.

 

VUOSIKOKOUS

Klubin vuosikokous pidetään klubi-illan yhteydessä to 20.10.2017.

 

HALLITUKSEN KOKOUKSET

Hallituksen kokoukset pidetään Kainuun Toimintaterapian tiloissa (Kauppakatu 26 B, 2. krs) kuukauden toisena maanantaina klo 18-20. Toimikunnat raportoivat ajankohtaisista asioista hallitukselle. Hallitus tekee itsenäisesti pienet päätökset ja valmistelee suuret päätettävät asiat klubi-illassa käsiteltäväksi.

 

KLUBI-ILLAT

Klubi-illat pidetään evankelis-luterilaisen seurakunnan virastotalon valtuustosalissa kuukauden kolmantena torstaina klo 18 alkaen. Klubivierailuja pyritään järjestämään ja poikkeavasta kokouspaikasta ilmoitetaan hyvissä ajoin.

 

VAALIKOKOUS

Klubin vaalikokous pidetään klubi-illan yhteydessä to 19.4.2018.

 

I-PIIRIN VUOSIKOKOUS

I-piirin vuosikokoukseen osallistuvat seuraavan kauden presidentti, sihteeri ja rahastonhoitaja tai heidän sijaisensa. Kokous järjestetään Limingassa.

 

LIONS-LIITON VUOSIKOKOUS

Lions-liiton vuosikokoukseen osallistuvat seuraavan kauden presidentti, sihteeri ja rahastonhoitaja tai heidän sijaisensa. Kokous järjestetään Oulussa.

 

AKTIVITEETIT

Klubilla on 3 toimivaa pääaktiviteettia: LEIJONASINAPIN MYYNTI, LASKIAISILOTTELU ja VAPUN HÄRKÄPEIJAISET. Keskittämällä lahjoituskohteet saamme näkyvyyttä ja kuuluvuutta aikaiseksi, joten asiat pitää olla toimikunnissa valmisteltuna hallitukselle hyvissä ajoin. Kauden aikana pyrimme löytämään jäsenistöä kiinnostavan palveluaktiviteetin.

 

Hallintotiliaktiviteetti

Kuluvallakin toimikaudella toteutamme ainakin yhden aktiviteetin hallintotilimme kartuttamiseksi.

 

Veteraaniasiat/ikäihmiset

Klubissa on tulevan kauden haasteena löytää uusia aktiviteetteja ikääntyneiden kajaanilaisten tukemiseksi. Veteraanien määrän romahtaessa tarvitsemme uuden toimivan aktiviteetin. Toki huolehdimme jäljellä olevista veteraaneista niin kauan kuin heitä keskuudessamme on. Veteraaniasioiden toimikunta miettii uutta aktiviteettia. Leijonasinapin tuotto ohjataan ikääntyneiden hyväksi.

Sytytämme itsenäisyyspäivän aamuna kynttilät sankarihaudoille.

 

Joulukorttiaktiviteetti

Joulukorttimyynti hoidetaan aikataulussa nimetyn vastuuhenkilön johdolla, mikäli lions-liitto toteuttaa joulukorttiaktiviteetin.

 

Sinappiaktiviteetti

Sinappitoimikunta organisoi sinapin keiton ja purkituksen marraskuussa 2017 ja myynnin joulukuussa 2017. Sinapinmyynnin tuotto ohjataan ikääntyneiden kajaanilaisten hyväksi.

 

Laskiaisilottelu

Laskiaisilottelu järjestetään 11.2.2018 kaupunginlammella. Laskiaistoimikunta organisoi tapahtuman laatimansa toimintasuunnitelman mukaisesti.

 

Sri Lankan kummilapsi

Klubi tukee kummilasta koulutiellä maksamalla hänen lukukausimaksunsa. Klubin jäseniä kannustetaan ottamaan henkilökohtaisia kummilapsia Lions-järjestön kautta.

 

Nuttuprojekti

Klubi hankkii langat ja maksaa postikulut kehitysmaiden vauvoille neulottavien nuttujen neulojille.

 

 

Arpajaiset

Klubi järjestää tavara-arpajaiset syys-lokakuussa. Keräyskohde?

 

Keräyspyramidit

Klubilla on kolme keräyspyramidia kajaanilaisissa tavarataloissa (Tokmanni, Prisma, Citymarket).

 

Hyvän Päivä 8.10.2017

Klubi osallistuu Hyvän Päivään jollakin pienimuotoisella hyväntekeväisyystempauksella.

 

LIONS-QUEST

Lions-Quest toiminnasta huolehtii klubin valitsema Quest-asiamies. Klubi lähettää yhden opettajan koulutukseen. Quest-asiamies hoitaa yhteydenpidon ja tiedottamisen oppilaitoksiin.

 

NUORISO

Tavoitteena on saada yksi nuori kansainväliseen vaihto-ohjelmaan. Klubin valitsema nuorisovaihdosta vastaava henkilö hoitaa tiedottamisen ja yhteydenpidon.

 

PVT

Olemme mukana liiton ja piirin päihteiden vastaisessa työssä nimetyn vastuuhenkilön johdolla.

 

JÄSENISTÖ

Klubissa on kauden alkaessa 40 jäsentä. Pyrimme saamaan klubimme toimintaan mukaan uusia, aktiivisesti toimivia jäseniä.

 

TALOUS

Klubin hallintokulut hoidetaan jäseniltä perittävillä jäsenmaksuilla. Tulevalla toimintakaudella edelleen jatkamme hallintotiliaktiviteettejä. Varsinaisten aktiviteettien tuotto ohjataan hyväntekeväisyyteen. Avustuskohteista ja avustusten jakoperusteista päätetään klubikokouksissa. Kohteina ovat perinteisesti olleet lapset ja nuoret, ikääntyneet, sotainvalidit ja -veteraanit. Klubin pankkitili on Nordeassa ja rahastonhoitaja huolehtii klubin rahaliikenteestä. Tili- ja kiinteistötoimisto Korhonen Oy huolehtii klubin kirjanpidon ja laatii tilinpäätöksen.

 

KLUBIN EDUSTAMINEN

Klubin edustustehtävistä huolehtivat presidentti, sihteeri ja rahastonhoitaja tai heidän erikseen nimeämät henkilöt

 

PUOLISOTOIMINTA

Varsinaista puolisotoimintaa ei klubissa ole, vaan puolisoiden toivotaan liittyvän klubin jäseniksi. Puolisot ovat kuitenkin erittäin tervetulleita kaikkiin klubin tilaisuuksiin ja aktiviteetteihin.

 

PUNAINEN SULKA

Klubi osallistuu Punainen sulka-keräykseen kaudella 2016-2017. Keräystuotosta klubille palautuva osuus on käytettävissä kaudella 2017-2018. Keräyskohteena on nuorten syrjäytymisen ennalta ehkäiseminen.